Svenska Kemisamfundet, Wallingatan 24 3 tr, 111 24 Stockholm
08 - 502 541 81
ulrika.orn@kemisamfundet.se

Kompendiet från 2011 kan du ladda ner här:  Del 1Del 2.

Den 27 januari invigdes KEMINS ÅR i Blå hallen i Stockholms stadshus. Kvällens konferencier Fredrik Wikingson guidade närmare 600 gäster genom kvällen. 350 av dessa var gymnasieelever som tilldelats Berzeliusstipendier och fick en rejäl start på Berzeliusdagarna. Festen bjöd både på inspiration, underhållning och naturligtvis ”nobelefterrätt”.

Kvällen började med att ”Alfred Nobel” i egen hög person invigde KEMINS ÅR genom att berätta lite om sitt liv och om hur han som kemist lyckats arbeta ihop sin enorma förmögenhet. Alfred delade också ut den prestigefyllda Oscar Carlson-medaljen till Karin Markides, rektor på Chalmers i Göteborg.

Per Lindgren från Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping gav en inblick i en kemilärares vardag, samtidigt som han genomförde några spektakulära kemiexperiment. Pernilla Wittung Stafshede och Louise Fornander vittnade om hur roligt det kan vara att arbeta som forskare i kemi och Lars Josefsson från Inesos AB berättade om kemiföretagen i Stenungsunds vision för hållbar utveckling. Conrytmos fantastiska ljus- och trumshow är något vi kommer att minnas länge.

Hoppa till verktygsfältet