Stipendiater

Är du utsedd till Berzeliusstipendiat av din skola? Det betyder att du är utvald för att få komma på Berzeliusdagarna – en tvådagarskonferens i Stockholm med fokus på kemi. Du kommer träffa 350 andra gymnasister som fått samma möjlighet – tillsammans får ni lyssna på oerhört intressanta föredrag av svenska och internationella forskare och yrkesverksamma kemister.  Konferensen går från fredag den 31 januari till lördag den 1 februari 2014 på Stockholms universitet. På kvällen den 31 januari ordnar vi en trevlig middag på en fin restaurang i Stockholm (klädsel: Kavaj). I Stockholm bor du på hotell i delat dubbelrum. Vi bokar resan från och till din hemort (vissa undantag finns…).

Svenska Kemistsamfundet har arrangerat Berzeliusdagarna sedan 1954 – i år är det alltså den 59:e upplagan. På plats kommer många universitet och högskolor finnas, så du har möjlighet att diskutera studier i framtiden med deras representanter.

Ditt stipendium är betalt av någon, vem finns finns angivet i det stipendiebrev du fått av din lärare. Någon kan vara din skola, ett företag, en stiftelse eller förening. Det är oerhört viktigt att du efter konferensen framför ett varmt tack till donatorn! Det är de som gör det möjligt för oss att ordna Berzeliusdagarna, och de vill gärna höra att stipendiaterna uppskattar arrangemanget. Om du tappat bort stipendiebrevet så kan David på Kemistsamfundet hjälpa dig få tag i kontaktinformationen.

Berzeliusdagarna avslutas traditionellt med en paneldebatt där föreläsarna och andra experter svarar på frågor som stipendiaterna sänt in. För att paneldebatten ska bli intressant och debattörerna ska få något att bita i, är det viktigt att vi får in frågor från stipendiaterna! Frågorna kan gälla allt från val av utbildning till hur man blir nobelpristagare i kemi, eller kanske funderingar över hur en kemist löser energi- och miljöutmaningarna som vi står inför! Ju klurigare frågor desto bättre. Ta gärna hjälp av dina lärare och klasskamrater. Skicka in din fråga till david@chemsoc.se senast den 10 januari 2014. Jag svarar gärna på andra frågor du kan tänkas ha – maila mig på david@chemsoc.se eller ring på 08 – 502 541 80. Men läs gärna på hemsidan först, svaret på din fråga kan finnas här!

Varmt välkommen till Berzeliusdagarna – vi ses i Stockholm i januari!